SEO مخفف Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. سئو علم بهبود جایگاه یک وبسایت برای افزایش بازدید آن در نتایج جستجوی محصولات یا خدمات توسط افراد است. به بیان ساده تر می توان سئو را "مجموعه اقداماتی که برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل و دیگر موتورهای جستجو انجام می شود" تعریف کرد. متخصصان سئو وبسایت ها، صفحات وب و محتوا را به منظور کسب رتبه بالاتر در موتورهای جستجو مانند گوگل بهینه می کنند. سئو مجموعه ای از اقدامات طراحی شده برای بهبود ظاهر، موقعیت و افزایش سودمندی محتوا در نتایج جستجوی ارگانیک است. این محتوا میتواند شامل صفحات وب، رسانههای ویدیویی، تصاویر، محصولات یا لیستی از مشاغل محلی باشد. هر چه یک وبسایت در موتورهای جستجو بیشتر دیده شود، احتمال اینکه بازدید کنندگان و مشتریان هدف را جذب کند بیشتر است.
تأیید شده توسط پزشکان متخصص
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست. قبل از هرگونه اقدام، جهت درمان از پزشکان جراحان مشاوره بگیرید.
زی وبسایت برای افزایش تجربه کاربری هنگام جستجو، تعریف بهتری از سئو است. تجربه کاربری یا UX امروزه اهمیت زیادی پیدا کرده است. درواقع بهتر است SEO را مخفف Search Experience Optimization دانست.

بازدید وبسایت معمولاً با قرار دادن یا رتبه بندی آن در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) رابطه مستقیم دارد. کسب و کارها همیشه برای رتبه های بالاتر رقابت می کنند. جایگاه های برتر در نتایج جستجو بیشترین توجه کاربران را به خود جلب می کنند. هدف فرآیند سئو افزایش رتبه در نتایج جستجوی ارگانیک و هدایت کاربران به صفحات سایت است. ترافیک حاصل از جستجوی ارگانیک معمولاً ترافیک با کیفیت بالاتری است زیرا کاربران به طور فعال در حال جستجوی موضوع، محصول یا خدمات خاصی هستند و وارد وبسایت هایی که در موتورهای جستجو دارای رتبه بالاتری هستند و به احتمال زیاد نیاز آنها را برطرف می کنند می شوند. شواهد و تجربیات نشان داده است که کاربرانی که از طریق نتایج ارگانیک وارد وبسایت می شوند نسبت به سایر روشهای بازاریابی و تبلیغاتی تعامل بهتری با برند برقرار می کنند.
تعامل بخش جدایی ناپذیر سئو
دیده شدن صفحات وبسایت در رتبه های برتر موتورهای جستجو کافی نیست. ساختار داخلی وبسایت و محتوای آن باید به حدی غنی باشد که رضایت و توجه مخاطب را جلب کند. بهتر است با این سوال شروع کنیم که هدف اصلی افراد از بهینه سازی صفحات وبسایت و سئو چیست؟ پاسخ به این سوال خیلی ساده است. کسب و کارها و افراد برای افزایش فروش و درامد بیشتر، بدست آوردن مشتریان وفادار و افزایش تعامل کاربران هدف، سئو وبسایت را انجام می دهند و بودجه منظمی را به آن اختصاص می دهند. یک استراتژی سئو زمانی هدفمند و صحیح است که منجر به افزایش تعامل کاربران شود. در واقع می توان به صراحت بگوییم که "سئویی که منجر به افزایش تعامل و فروش بیشتر نشود، سئو نیست!"
مزایا و اهمیت سئو
پس از بهینه سازی موتورهای جستجو، کاربرانی به وبسایت شما وارد می شوند که به دنبال موضوعات، محصولات یا خدماتی هستند که به طور مستقیم با کسب و کار شما مرتبط است. در واقع می توان گفت سئو مخاطبان و مشتریان واقعی و هدفمندتری را برای کسب و کار شما به ارمغان می آورد. دیده شدن در صدر نتایج گوگل و دیگر موتورهای جستجو فرصتی برای ارتباط با این افراد، پاسخ به سؤالات آنها، حل مشکلات آنها و تبدیل شدن به یک منبع قابل اعتماد برای آنها است.
جان مولر، مدیر بخش سرچ گوگل اعلام کرده است که رباتهای گوگل بیشتر از 5 ریدایرکت نمیرسند
-min-min.jpg)
ترافیک بیشتر وبسایت: زمانی که سایت شما برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد، ترافیک بیشتری دریافت می کند که نتیجه آن افزایش آگاهی از برند شماست. صفحه دارای رتبه اول در نتیجه ارگانیک 10 برابر بیشتر از صفحه دارای رتبه شماره 10 کلیک دریافت می کند. همچنین سه نتیجه ارگانیک برتر بیش از 50٪ از کل کلیک ها را دریافت می کنند.
مشتریان بیشتر: با انجام سئو سایت، افرادی با کسب و کار شما آشنا می شوند که دقیقا به دنبال محصول یا خدمات شما هستند. اگر ساختار داخلی وبسایت شما بهینه باشد و کاربران را به سمت هدف هدایت کند، تعامل و فروش بیشتری را به دست خواهید آورد.
اعتمادسازی بهتر: رتبه بالاتر در گوگل باعث ایجاد اعتبار فوری برای کسب و کار شما می شود. اگر گوگل به شما اعتماد می کند، پس مردم هم به شما اعتماد می کنند.
ستون 1 |
ستون 2 |
ستون 3 |
ستون 4 |
ستون 5 |
محتوا 1 |
محتوای 2 |
محتوای 3 |
محتوای 4 |
محتوای 5 |
ROI یا نرخ بازگشت سرمایه بالاتر: زمانی که شما بودجه ای را برای سئو وبسایت و رسیدن به صدر نتایج جستجوی کاربران اختصاص می دهید چندین برابر این مبلغ به شما باز می گردد. سئو نسبت به سایر روش های بازاریابی و تبلیغات مانند کمپین های شبکه های اجتماعی، کاربران هدف بیشتری را به سمت کسب و کار شما هدایت می کند و به همین دلیل نرخ بازگشت سرمایه بالاتری نسبت به سایر روش ها دارد.
نابراین اگر می خواهید آگاهی از برند، احتمال دیده شدن، فروش یا مشتریان وفادار بیشتری داشته باشید، سئو پاسخ گوی شماست.
سئو چطور کار می کند؟
چگونه گوگل تعیین می کند که کدام صفحات در نتایج موتور جستجو (SERP) برای هر کاربر ظاهر شود؟ چگونه این رتبه بندی به ترافیک وبسایت شما تبدیل می شود؟ بیایید نگاهی به نحوه عملکرد سئو بیندازیم.
خزنده ها یا ربات های جستجوی گوگل به طور مداوم فضای وب را اسکن می کنند و میلیاردها صفحه وبسایت ها را در فهرست خود جمع آوری، دسته بندی و ذخیره می کنند. علاوه بر این گوگل رفتار کاربران را بعد از جستجو و ورود به وبسایت های مختلف دنبال می کند و تجربیات آنها را ثبت می کند.
گوگل از فرمول های پیچیده ای (الگوریتم ها) برای رتبه بندی نتایج استفاده می کند. رتبه بندی صفحات وبسایت ها بر اساس تعداد زیادی از معیارها مانند کیفیت محتوا، ارتباط آن با عبارت جستجو، اعتبار وبسایت و تجربه کاربران تعیین می گردد.
نحوه تعامل افراد با نتایج، بیشتر به گوگل نشان میدهد که کدام صفحات نیازهای کاربران را بهتر برآورده میکند، و این اطلاعات در الگوریتم رتبه بندی لحاظ میشود. به عبارت دیگر، گوگل از یک سیستم پیچیده و تجربه_محور برای نشان دادن دقیق ترین، قابل اعتماد ترین و مرتبط ترین نتایج برای هر جستجو استفاده می کند. نقش شما تولید محتوایی است که تجربه، تخصص و اقتدار شما را نشان داده و اعتماد گوگل (E-E-A-T) را جلب و نیازهای جستجوگران را برآورده کند.

مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی جستجوی ارگانیک
در چند دهه گذشته، متخصصان سئو تلاشهای زیادی را برای شناسایی هر چه بیشتر فاکتورهای رتبهبندی ارگانیک اختصاصی گوگل انجام دادهاند و سعی میکنند آنها را سازماندهی و بهینه کنند. همین کارها برای موتورهای جستجو مانند بینگ انجام شده است. وبسایت Moz یک بررسی چند ساله روی عوامل رتبه بندی ارگانیک اصلی و همچنین عوامل رتبه بندی جستجوی محلی انجام داد. فهرستی از این عوامل شامل موارد زیر است. اما توجه داشته باشید که سئو به این موارد محدود نمی شود.
- فاکتورهایOn-page
- محتوای مفید
- تجربه و رفتار کاربران
- بک لینک و سوشال سیگنال
- فاکتورهای محلی
- فاکتورهای اسپم
انواع سئو

گوگل و سایر موتورهای جستجو در هنگام رتبه بندی محتوا فاکتورهای مختلفی را در نظر می گیرند و به همین دلیل برای انجام سئو باید جنبه های مختلفی را در نظر گرفت. سه نوع اصلی سئو شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال است:
سئو داخلی (On-page SEO)
بهینه سازی ساختار محتوا، کیفیت محتوا، دسته بندی کلمات کلیدی و تگ های HTML فاکتورهای کلیدی سئو داخلی هستند. سئو داخلی با محتوای وبسایت شما سروکار دارد. برای کسب رتبه در موتورهای جستجو و افزایش ترافیک، وبسایت شما باید محتوایی داشته باشد که به راحتی قابل دسترسی باشد. علاوه بر آن، گوگل تاکید می کند که محتوای مفید را ترجیح می دهد. سئو داخلی شامل موارد زیر است:
- اختصاص یک کلمه کلیدی هدف به هر صفحه از سایت
- بهینه سازی عناوین صفحات برای کلمات کلیدی خاص
- بروزرسانی توضیحات محصولات یک فروشگاه آنلاین
- افزودن مطالب تازه به وبلاگ
- بروزرسانی ساختار یک مقاله یا صفحه قدیمی
- افزودن ساختار به محتوا از طریق تگ های HTML مناسب
- تدوین یک برنامه محتوا
سئوی خارجی (Off-page SEO)
دریافت لینک از سایت های دیگر و سیگنال هایی که از شبکه های اجتماعی حاصل می شود، بخش اصلی سئو خارجی یا Off-page SEO را تشکیل می دهد. یکی از جنبه های اصلی سئوی خارجی، داشتن بک لینک های با کیفیت و مرتبط است. علاوه بر بک لینک، سئوی خارجی شامل موارد زیر است:
حضور در شبکه های اجتماعی
ایجاد روابط با کسب و کارهای مرتبط با هدف معرفی کسب و کار شما
ایجاد محتوا برای پلتفرم های دیگر مانند YouTube
حضور در انجمن های آنلاین و فروم ها
کاهش بک لینک های اسپم که می تواند به سئوی شما آسیب برساند
سئو تکنیکال (Technical SEO)
بهبود عملکرد کلی سایت شما در موتورهای جستجو، سرعت نمایش صفحات، امنیت سایت (گواهینامه های SSL)، تجربه کاربری (UX) و ساختار صفحات کلیدی ترین فاکتورهای سئو تکنیکال هستند. صفحات کند، تصاویر شکسته یا بهینه نبودن صفحه برای موبایل، به تجربه کاربر لطمه می زند و بعنوان "سئو تکنیکال ضعیف" در نظر گرفته می شود. برخی از جنبه های سئو تکنیکال عبارتند از:
- پیدا کردن و رفع محتوای تکراری
- با استفاده از فایل robots.txt به گوگل بگویید که چگونه سایت شما را crawl کند
- استفاده از نقشه سایت واضح
- بهینه سازی کدها و کاهش حجم فایل ها برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات
- مدیریت بودجه خزش یا crawl budget
- انتقال صفحات 404 به صفحات دیگر وبسایت
- بهینه سازی سایت برای موبایل های مختلف
دیگر انواع سئو
سئو محلی
کسبوکارهایی که مکانهای فیزیکی دارند میتوانند از سئوی محلی برای دریافت ترافیک بیشتر استفاده کنند. استفاده از پلتفرم هایی مانند سیستم مدیریت کسب و کار گوگل (Google My Business) می تواند به قرار دادن نام شما در لیست جستجوی مخاطبان محلی کمک کند. سئوی محلی معمولاً شامل موارد زیر است:
- معرفی کسب و کار در پلتفورم های نقشه محور (مانند اسنپ، نشان، بلد و ...)
- قرار دادن نام، آدرس، لوکیشن و شماره تماس در همه صفحات سایت خود (فوتر سایت)
- استفاده از Google My Business
- هدف گذاری و ردیابی کلمات کلیدی محلی
- ایجاد محتوای سایت برای هدف قرار دادن جستجوهای محلی
- استفاده از ارتباطات محلی برای معرفی کسب و کار
سئو تصاویر
تصاویر، درست مانند سایر قسمت های وبسایت باید دارای تگ های HTML بهینه سازی شده باشند. سئوی تصاویر به عکس های شما کمک می کند تا در قسمت تصاویر موتورهای جستجو نمایش داده شود. از آنجایی که این بخش درست در بالای SERP قرار دارد، تصاویر مناسب می تواند مخاطب را مستقیماً به سایت شما هدایت کند. جان مولر حتی درباره بهینهسازی نام فایلهای تصویری موجود در وبسایت برای جستجو صحبت کرده است: «ما توصیه میکنیم نام مناسبی برای فایلها تصویری وبسایت خود انتخاب کنید.» علاوه بر این به پر کردن متن جایگزین (تگ Alt) و اطمینان از مرتبط بودن متن اطراف تصویر تاکید دارد. سئو تصاویر شامل موارد زیر است:
- استفاده از تصاویر یونیک و غیر تکراری
- استفاده از عکس نوشته های مناسب (تصاویر دارای متن) و اینفوگرافیک
- کاهش حجم تصاویر
- استفاده از تگ Alt یا متن جایگزین
- به کار بردن تصاویر در اطراف متن های مرتبط
- انتخاب نام مناسب که توصیف کننده موضوع عکس باشد
- استفاده از فرمت webp تصاویر
سئو ویدیو
سئوی ویدیو متکی به بهینهسازی بخشهایی از آن است، مانند: عنوان، URL، برچسبها و توضیحات مناسب. استفاده از چند خط داده ساختاریافته (استراکچر دیتا) به کد سایت می تواند به دیده شدن ویدیوها در موتورهای جستجو کمک می کند. استراکچر دیتاها به گوگل کمک می کند تا اطلاعات مهمی درباره وبسایت از جمله محتوای ویدیویی آن را کسب کند. سئو ویدیو شامل موارد زیر است:
- انتخاب نام مناسب
- قرار دادن عنوان مناسب برای صفحه دارای ویدیو
- استفاده از url مرتبط
- استفاده از توضیحات مناسب و مرتبط
- به کار بردن استراکچر دیتاها
- به کار بردن ویدیو در اطراف متن های مرتبط
- استفاده از فرمت های مناسب و بهینه
سئو کلاه سفید (white hat seo)
سئو کلاه سفید شامل اقداماتی است که از قوانین و مقررات موتورهای جستجو تبعیت می کند. در واقع می توان سئو کلاه سفید را به عنوان سئو اخلاق مدارانه تعریف کرد. این نوع از اقدامات عاری از هرگونه فریب، گول زدن، دور زدن و سواستفاده از فاکتورهای مهم برای موتورهای جستجو است. استفاده از محتوای بهینه و تلاش برای افزایش تجربه کاربری وبسایت نمونه بارز اقدامات کلاه سفید است.
سئو کلاه سیاه (black hat seo)
سئو کلاه سیاه شامل مجموعه اقداماتی است که برای دور زدن و فریب دادن الگوریتم های موتور جستجو به کار گرفته می شود. معمولا هدف افراد از بکارگیری سئو کلاه سیاه بدست آوردن رتبه های بالاتر در زمان کمتر است. توجه داشته باشید که هیچ اقدام کلاه سیاهی از نظر همه موتورهای جستجو قابل قبول نیست و در صورت تشخیص داده شدن توسط ربات ها، جریمه های سنگینی را به همراه خواهد داشت.
تکنیکهای سئو یا بهینهسازی موتورهای جستجو
درک نحوه عملکرد موتورهای جستجو تنها اولین مرحله از فرآیند بهبود رتبهبندی جستجوی سایت است. در واقع بهبود رتبه یک سایت شامل استفاده از تکنیک های مختلف سئو با هدف بهینه سازی سایت برای کاربران و گوگل است:
تحقیق کلمات کلیدی: تحقیق کلمات کلیدی اغلب نقطه شروع سئو است. تحقیق کلمات کلیدی شامل بررسی و جمع آوری کلیدواژه های مرتبط با موضوع وبسایت و کسب و کار است. این مرحله یکی از اصلی ترین و مهمترین مراحل سئو سایت است. ابزارهای گوناگونی برای تحقیق کلمات کلیدی مرتبط با موضوع کسب و کار شما وجود دارد. با استفاده از این ابزارها می توانید مهمترین و پرکاربردترین کلیدواژه هایی که توسط کاربران استفاده می شود را بدست آورید. همچنین می توانید لیستی از کلمات کلیدی را که با جستجوی آن رقبای شما در نتایج برتر موتورهای جستجو دیده می شوند بدست آورید. شناسایی عباراتی که کاربران در جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو استفاده میکنند، راهنمایی است برای این که چه محتوای جدیدی را تولید کرده و یا چه محتوای موجود در وبسایتتان را بهینه کنید.
تولید محتوای ارزشمند: هنگامی که کلمات کلیدی بالقوه شناسایی شدند، بازاریابی محتوا وارد عمل می شود که می تواند شامل بروزرسانی محتوای موجود یا ایجاد محتوای جدید باشد. از آنجایی که گوگل و سایر موتورهای جستجو برای محتوای با کیفیت احترام بیشتری قائل هستند، رعایت این نکته ضروری است که در مورد محتواهایی که از قبل در فضای وب و رتبه های برتر وجود دارد تحقیق کنید و محتوای جذاب تر و کامل تری ایجاد کنید تا تجربه کاربری مثبتی را ارائه دهد و شانس رتبه بالاتر در نتایج موتورهای جستجو را داشته باشد. محتوای خوب همچنین شانس بیشتری برای به اشتراک گذاشتن در رسانه های اجتماعی دارد.
لینک سازی: از آنجایی که لینک های ورودی به وبسایت ها (که در اصطلاح سئو «بک لینک» نامیده می شود) یکی از فاکتورهای اصلی رتبه بندی در گوگل و سایر موتورهای جستجوی بزرگ به شمار می رود، به دست آوردن بک لینک های با کیفیت و طبیعی یکی از اهرم های اصلی سئو است. لینک سازی میتواند شامل تبلیغ محتوای خوب در سطح وب و فضای مجازی، ایجاد روابط با مدیران وبسایت های مرتبط و ارسال لینک صفحه به دایرکتوریهای وب مرتبط با کسب و کار شما باشد.
بهینه سازی درون صفحه (On-Page SEO): بهبود ساختار صفحات وبسایت می تواند مزایای فوق العاده ای برای سئو داشته باشد و عاملی است که کاملاً در کنترل وب مستر است. بر خی از تکنیک های On-Page SEO شامل بهینه سازی URL صفحه برای ترکیب کلمات کلیدی، به روز رسانی تگ عنوان صفحه برای استفاده از عبارات جستجوی مرتبط و استفاده از ویژگی alt برای توصیف تصاویر است. به روز رسانی متا تگ های صفحه (مانند تگ توضیحات متا یا meta description) نیز می تواند مفید باشد. این تگ ها تأثیر مستقیمی بر رتبه بندی جستجو ندارند، اما می توانند نرخ کلیک را افزایش دهند و همچنین موتورهای جستجو را برای شناخت بهتر موضوع صفحه یاری کنند.
بهینه سازی معماری سایت: لینک های خارجی تنها چیزی نیستند که برای سئو مهم هستند، لینک های داخلی نیز نقش زیادی در سئو دارند. بنابراین یک متخصص بهینهساز موتور جستجو میتواند سئوی سایت را با استفاده از لینک دهی داخلی شامل انکر تکست بهبود بخشد. لینک های داخلی که شامل انکر هستند، صفحات هدف را به ربات های خزنده گوگل معرفی می کند. ایجاد نقشه سایت هم می تواند راه خوبی برای سایت های بزرگ برای کمک به موتورهای جستجو باشد تا ربات های خزنده تمام صفحات سایت را ببینند.
نشانه گذاری معنایی (Semantic markup): یکی دیگر از استراتژی های SEO که متخصصان سئو از آن استفاده می کنند، بهینه سازی نشانه گذاری معنایی صفحات وبسایت است. نشانه گذاری معنایی (مانند Schema.org) برای توصیف معنای محتوای یک صفحه، مانند کمک به شناسایی نویسنده محتوا یا موضوع و نوع محتوا استفاده می شود. استفاده از نشانهگذاری معنایی میتواند به نمایش بخش های غنی محتوای صفحه در نتایج جستجو، مانند بخشی از متن و تصاویر کمک کند. ریچ اسنیپت ها در SERP ها تأثیری بر رتبه بندی جستجو ندارند، اما می توانند CTR را بهبود بخشند و در نتیجه ترافیک ارگانیک را افزایش دهند.
بهترین و کاربردی ترین ابزارهای سئو

ابزارها و نرم افزارهای زیادی وجود دارد که سئوکارها برای کمک به بهینه سازی وبسایت ها به آنها متکی هستند. برخی از ابزارهای رایگان و پولی رایج که در مسیر سئو وبسایت توسط وبمستر ها مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از:
سرچ کنسول گوگل: کنسول جستجوی گوگل (که قبلا با عنوان " Google Webmaster Tools" شناخته می شد) یک ابزار رایگان و استاندارد در جعبه ابزار SEO است. گوگل سرچ کنسول رتبه بندی و گزارش ترافیک را برای کلمات کلیدی و صفحات برتر ارائه می دهد و می تواند به شناسایی و رفع مشکلات فنی در سایت کمک کند.
Google Keyword Planner :Keyword Planner یکی دیگر از ابزارهای رایگان ارائه شده توسط Google است که در ابزار تبلیغاتی Google Ads قابل دسترسی است. کیورد پلنر پیشنهادهای کلمات کلیدی و حجم جستجوی آنها را ارائه میکند و هنگام انجام تحقیق کلمات کلیدی ابزاری موثق و مفید است.
ابزارهای تجزیه و تحلیل بک لینک: تعدادی ابزار تحلیل لینک وجود دارد که دو مورد اصلی آنها Ahref و Moz هستند. ابزارهای تجزیه و تحلیل بک لینک به کاربران این امکان را می دهد تا از این که کدام سایت ها به وبسایت خود یا رقبا لینک می دهند مطلع شوند. این اطلاعات می تواند برای تعیین استراتژی و کمپین لینک دهی سایت استفاده شود.
دیگر ابزارهای سئو: پلتفرم های مختلفی وجود دارد که بسیاری از ابزارهایی را که متخصصین سئو برای بهینه سازی سایت ها نیاز دارند، فراهم کرده اند. برخی از محبوب ترین ها عبارتند از Screaming frog ، Moz، Kwfinder، Semrush و Nailpatel. این پلتفرمها رتبهبندی کلمات کلیدی را ردیابی میکنند، به تحقیقات کلمات کلیدی کمک میکنند، وضعیت و ایرادات سئو On-page و Off-page را شناسایی میکنند و بسیاری از امکانات مرتبط با سئو را در اختیار وبمسترها قرار می دهند.
افزایش نرخ تبدیل به مشتری
اگر بهینه سازی موتورهای جستجو به درستی انجام شود، می تواند این پتانسیل را به همراه داشته باشد که میزان ترافیک دریافتی وبسایت را به طور چشمگیری افزایش دهد، اما تمام این ترافیک جستجو به رشد کسب و کار کمک نمی کند. زمانی درامد و فروش یک وبسایت افزایش می یابد که بخش زیادی از مخاطبان آن به مشتری تبدیل شوند. اینجاست که بهینه سازی نرخ تبدیل (CRO) معنا می یابد.
بهینهسازی نرخ تبدیل شامل استفاده از روشهایی مانند تست A/B برای ایجاد تغییرات در وبسایت ها و اندازهگیری تأثیر آنها بر نرخ تبدیل سایت است. بازاریابان جستجوی موفق می دانند که فقط دریافت ترافیک به یک سایت کافی نیست، آنچه که مخاطب پس از ورود به سایت انجام می دهد به همان اندازه مهم است.

CRO فرآیندی بسیار تخصصی و فنی است. به لطف ابزار آنالیز گوگل (google analytics) می توان رفتار مخاطب را بعد از ورود به وبسایت مورد بررسی قرار داده و با شناسایی ضعف ها و بهینه سازی صفحات وبسایت، مسیر کاربران را برای رسیدن به هدف به خوبی طراحی کرده و نرخ تبدیل را افزایش داد.
آیا رسیدن به نتایج برتر موتورهای جستجو تضمینی است؟
به صراحت تمام می توان گفت هیچ تضمینی برای کسب رتبه برتر در گوگل وجود ندارد. الگوریتم های گوگل بصورت روزانه در حال به روز رسانی است و ممکن است فاکتورهای جدیدی برای رتبه بندی وبسایت ها اهمیت پیدا کند. همچنین در همه حوزه ها رقبا نیز در حال بهینه سازی وبسایت خود هستند و تضمینی برای سبقت گرفتن از آنها وجود ندارد. بهترین راهکار جهت کسب نتایج و جذب مخاطب بروزرسانی محتوا و افزایش تجربه کاربری است. متخصص سئو باید اطلاعات خود را در زمینه سئو و الگوریتم های موتورهای جستجو دائما به روز نگه دارد. اگر می خواهید سئو وبسایت خود را به تیم یا فرد خاصی بسپارید توصیه می کنیم از مشاوره متخصصین تیم فرارنک و چک لیست های مناسب ارائه شده توسط این مجموعه بهره مند شوید.
بهترین روش برای یادگیری سئو
یادگیری سئو نیاز به زمان و کسب تجربه دارد. بسیاری از افراد برای کاهش هزینه ها تمایل به یادگیری سئو می گیرند. سئو به عنوان یک منبع درامد و شغل نیز در نظر گرفته می شود. آموزش سئو و یادگیری کامل آن نیازمند رعایت اصول خاصی است. یادگیری سئو بدون گذراندن دوره آموزشی مناسب بسیار زمان بر و پیچیده خواهد بود. بهترین راه برای یادگیری سئو استفاده از دوره های آموزشی استاندارد و کامل است. اگر می خواهید سئو یاد بگیرید بسته های آموزشی و یا کلاس های حضوری مجموعه فرارنک صفر تا صد این مسیر را بصورت تجربی در اختیار شما قرار می دهد. دوره های آموزشی تیم فرارنک توسط پنج استاد متخصص و با تجربه در این زمینه برگزار می شود. پیشنهاد می کنیم از این بسته های آموزشی بهره مند شوید.

بهترین کتاب سئو
کتاب های زیادی در زمینه بهینه سازی وبسایت برای موتورهای جستجو تالیف شده است. مهمترین نکته در مطالعه کتاب های سئو که باید در نظر بگیرید این است که از منابع به روز و تخصصی استفاده کنید. ما مطالعه چند مورد از بهترین کتب آموزشی مانند SEO 2024، SEO Forever، SEO FOR GrowTH، the Art seo، SEO 101 و SEO MADE EASY را به شما پیشنهاد می کنیم.
قیمت سئو وبسایت چقدر است؟
تعیین هزینه پروژه سئو به حوزه کسب و کار، وضعیت وبسایت و فعالیت رقبا بستگی دارد. اگر می خواهید برای انجام سئو وبسایت خود بودجه بندی مناسبی داشته باشید باید برای تمام مراحل و روش های سئو هزینه صرف کنید. تولید محتوای مفید و اختصاصی به عنوان اصلی ترین فاکتور در بودجه بندی و تعیین هزینه در نظر گرفته می شود. علاوه بر صرف هزینه برای تولید محتوا، باید بودجه مناسبی برای موارد دیگر مانند سئو تکنیکال و سئو خارجی در نظر بگیرید. اگر می خواهید از مقدار هزینه سئو وبسایت خود مطلع شوید تیم فرارنک اطلاعات شفاف و مشاوره دقیقی به شما ارائه می دهد.
برای رسیدن به جایگاه یک گوگل چقدر زمان باید صرف شود؟
با توجه به متفاوت بودن حوضه های کسب و کار نمی توان زمان مشخصی را برای دستیابی به جایگاه یک گوگل در نظر گرفت. موضوع کسب و کار، سابقه وبسایت، میزان فعالیت رقبا و سختی کلمات کلیدی مهمترین عوامل برای تعیین زمان هستند. پاسخ به این سوال تنها پس از تعیین کلیدواژه ها و تحلیل کامل رقبا و وبسایت شما امکان پذیر است.

آیا تا به حال جستجویی مبهم در گوگل انجام دادهاید و با نتایج دقیقی که موتور جستجو ارائه داد، شگفتزده شدهاید؟ میتوانید از رنکبرین برای آن تشکر کنید. در این مقاله، هر آنچه را که باید درمورد الگوریتم رنکبرین گوگل و نحوه بهینهسازی سایت خود بدانید، یاد خواهید گرفت. پس با ما همراه باشید.
رنکبرین گوگل چیست؟
رنکبرین (RankBrain) یک سیستم یادگیری ماشینی مبتنی بر هوش مصنوعی است که گوگل آن را برای کمک به پردازش نتایج جستجوی خود استفاده میکند. رنکبرین یکی از آپدیتهای «مرغ مگسخوار» که گوگل در سال 2013 معرفی کرد، بوده و حداقل از اکتبر 2015 مورد استفاده قرار گرفته است.
رنکبرین از هوش مصنوعی برای تفسیر جستجوهای کاربران و کمک به ارائه بهترین نتایج برای آنها استفاده میکند. گوگل این الگوریتم را برای درک بهتر هدف عبارات جستجو و ارائه پاسخهای بهتر به آنها به کار میبرد.
گوگل آپدیت RankBrain را برای تجزیه و تحلیل عبارات جستجوی مبهم ایجاد کرد. درواقع، این الگوریتم هر عبارت جستجو را بررسی کرده، آن را پردازش میکند و سپس مرتبط ترین نتایج جستجو را برای نمایش در SERPها پیشنهاد میدهد. اما، این کار را به روشی کاملاً متفاوت از الگوریتمهای قبلی انجام میدهد.
همانطور که بدان اشاره کردیم، رنکبرین بخشی از الگوریتم گوگل است که از یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی برای درک بهتر هدف یک عبارت جستجو استفاده میکند. بنابراین در ادامه ارتباط میان این دو قابلیت با رنکبرین را بررسی میکنیم.

اهمیت الگوریتم رنکبرین
در دنیای دیجیتال امروزی، کسب رتبه بالا در نتایج موتورهای جستجو برای همه کسب و کارها ضروری است. به همین دلیل درک اهمیت رنکبرین اهمیت بسیاری دارد. گوگل با استفاده از این الگوریتم میتواند هدف جستجوی کاربر را هنگام نوشتن عبارت جستجو در نظر بگیرد و نتایج دقیقتری ارائه دهد. اظهارات رسمی گوگل به اهمیت این الگوریتم اشاره کردهاند و از آن بهعنوان سومین فاکتور مهم رتبهبندی یاد میکنند. برای صاحبان وبسایت، ایجاد محتوای باکیفیت و استفاده از تکنیکهای خوب سئو برای کسب رتبه بالا در نتایج موتورهای جستجو ضرورت دارد.
رنک برین برای موتورهای جستجوی مدرن ضروری است و میتواند به شما کمک کند بهطور قابلتوجهی از رقبای خود پیشی بگیرید؛ زیرا فناوری یادگیری ماشینی در سالهای آینده بهبود خواهد یافت. با استراتژیهای مناسب، میتوانید مطمئن شوید که وبسایت شما برای بهبود مستمر در نتایج جستجو آمادگی لازم را دارد.

نحوه عملکرد این الگوریتم چگونه است؟
رنکبرین که از هوش مصنوعی برای یادگیری از دادهها استفاده میکند، این کار را با استفاده از فرایندی به نام «آموزش» انجام میدهد.
این الگوریتم دائماً در حال یادگیری و سازگاری با تغییرات ایجادشده در روش جستجوی کاربران است. این بدان معنی است که نتایج جستجویی که برای یک جستجوی خاص نشان داده میشوند، ممکن است با نتایج جستجوی دیروز یا هفته گذشته متفاوت باشند.
رنکبرین دو وظیفه اصلی دارد که در ادامه آنها را توضیح میدهیم:

1. تفسیر عبارات جستجو
رنکبرین میتواند مترادفها و عبارات مرتبط را درک کند. بهعنوان مثال، اگر فردی «chrome» را جستجو کند، این الگوریتم همچنین نتایج «google chrome» ،«Chromebook» و « chrome cast» را نشان میدهد. بنابراین، حتی اگر کاربران با عبارت جستجوی خود آشنا نباشند، گوگل بهطور اتوماتیک آن را برای آنها تفسیر میکند و مرتبطترین نتایج را نشان میدهد.
رنکبرین همچنین میتواند به عبارات جستجوی پیچیده نیز پاسخ دهد. برای مثال، اگر شخصی «بهترین لپتاپها برای دانشآموزان» را جستجو کند، رنک برین متوجه میشود که به دنبال فهرستی از بهترین لپتاپها برای دانشآموزان است. سپس نتایج را بر اساس مرتبطترین و مفیدترین وبسایتها برای آن عبارت جستجو رتبهبندی میکند. آپدیت رنکبرین ازطریق اندازهگیری میزان رضایت کاربران از نتایج، به نحوه تفسیر عبارات جستجو کمک میکند.

2. اندازهگیری میزان رضایت کاربر
رنک برین ازطریق مدتزمانی که کاربران در یک صفحه حضور دارند، کلیک آنها بر روی یک صفحه و اینکه هر چند وقت یکبار برای جستجوی مجدد همان مورد به گوگل بازمیگردند، میزان رضایت آنها از نتایج جستجو را اندازهگیری میکند.
این الگوریتم تمام این دادهها را هنگام رتبهبندی نتایج برای یک عبارت جستجوی خاص در نظر میگیرد. سپس از آنها استفاده میکند تا ببیند کدام نتایج جستجو برای کاربران ارزشمندتر و مرتبطتر هستند.
برخی از دادههایی که رنکبرین برای انجام این کار در نظر میگیرد، شامل موارد زیر هستند:
- عنوان صفحه وب
- توضیحات متا (متا دیسکریپشن) صفحه وب
- تعداد لینکهای صفحه وب
- ارتباط محتوا در صفحه وب
- اعتبار وبسایت
- موقعیت مکانی وبسایت
حال این سؤال پیش میآید که هنگامی که رنکبرین مجموعهای از نتایج را نشان میدهد، چگونه به خوب و مفید بودن آنها پی میبرد؟

بهعبارتدیگر، رنکبرین مجموعهای از نتایج جستجویی را به شما نشان میدهد که احتمال میدهد آنها را دوست خواهید داشت. اگر افراد زیادی صفحهای خاص در نتایج را دوست داشته باشند، رتبه آن صفحه را افزایش میدهد. اگر آن صفحه را دوست نداشته باشند، رتبه آن صفحه را کاهش میدهد و آن را با صفحه دیگری جایگزین میکند. سپس دفعه بعد که کسی آن کلمه کلیدی (یا یک عبارت مشابه) را جستجو میکند، عملکرد آن را میبیند.
RankBrain چه سیگنالهایی را در نظر میگیرد؟
طبق گوگل، الگوریتم رنکبرین اکنون سومین فاکتور مهم رتبهبندی در موتور جستجو است. گوگل برای اطمینان از اینکه کاربران بهترین پاسخها را برای عبارات جستجوی خود دریافت میکنند، هنگام تصمیمگیری درمورد اینکه کدام نتایج جستجو در بالای سرپ ها نمایش داده شوند، طیف وسیعی از سیگنالها را در نظر میگیرد.
رنکبرین تاریخچه جستجوی کاربران را بررسی کرده و کلمات آنها را تفسیر میکند تا هدف عبارت جستجو را بهتر درک کند. سپس از یافتههای خود برای تعیین اینکه کدام صفحات وب باید در نتایج جستجو ظاهر شوند، استفاده میکند تا وبسایتهایی که به بهترین شکل با عبارت جستجوی کاربر مطابقت دارند، اولویتبندی شوند. این سیگنالها شامل ارتباط محتوا، محبوبیت صفحه وب، ترافیک صفحه وب و نحوه تعامل کاربران با آن هستند.
رنک برین علاوه بر این سیگنالهای استاندارد، سیگنالهای پیچیدهتری مانند درک زبان طبیعی، رفتار کاربران و رضایت آنها را نیز در نظر میگیرد تا تعیین کند کدام صفحات وب برای عبارت جستجوی کاربر مرتبطتر هستند. بهعنوان مثال، این الگوریتم ممکن است موقعیت مکانی کاربر، کلمات مورد استفاده در عبارت جستجو و ساعت را در نظر بگیرد. این امر تضمین میکند که کاربران دقیقترین و مرتبطترین نتایج را دریافت میکنند.

گوگل به سیگنالهای دیگری مانند صفحهآرایی، سرعت بارگذاری، بهینهسازی موبایل، بکلینک و ... نیز توجه میکند. رنک برین با در نظر گرفتن تمامی این سیگنالها میتواند بهترین نتایج جستجو را در اختیار کاربران قرار دهد.
این الگوریتم برای یادگیری از عبارات جستجوی قبلی و رفتار کاربر طراحی شده است. بنابراین، این قابلیت به آن اجازه میدهد تا سؤالات مبهم را بهتر درک کند و نتایج جستجوی دقیقتری ارائه دهد. رنکبرین عوامل مختلفی را بررسی میکند تا مشخص کند کدام نتایج را نشان دهد.
صفحاتی که در SERPها دارای رتبه بالاتری هستند، معمولاً بیشترین ارتباط را با عبارت جستجوی کاربر دارند و تجربه کاربری عالیای را ارائه میدهند. فاکتورهای رتبهبندی صفحات بسته به الگوریتم موتور جستجوی مورد استفاده میتوانند متفاوت باشند، اما معمولاً شامل عوامل مختلف ذکرشده و تجربه کاربری هستند.
این الگوریتم توجه بسیار زیادی به نحوه تعامل شما با نتایج جستجو دارد و بهطور خاص، به دنبال موارد ذیل است:
- نرخ کلیک ارگانیک
- زمان حضور کاربر در سایت
- نرخ پرش
- پوگو استیکینگ
این سیگنالها بهعنوان سیگنالهای تجربه کاربری (سیگنالهای UX) شناخته میشوند.

به مثال زیر توجه کنید:
تصور کنید که عضله کمر شما دچار کشیدگی میشود. بنابراین عبارت «کشیدگی عضله کمر» را در گوگل جستجو میکنید.
مانند اکثر افراد، روی اولین صفحه کلیک میکنید. متأسفانه، مقدمه پر از محتوای سطحی و کماهمیت است (کمر شما، گروه عضلانی مهمی است ...).
بنابراین به SERP برمیگردید و صفحه دوم را بررسی میکنید:

صفحه دوم خیلی بهتر از صفحه اول نیست و شامل توصیههای عمومی مانند «استراحت کنید و روی کمر خود یخ بگذارید» است.
بنابراین دوباره دکمه برگشت را میزنید و روی صفحه سوم کلیک میکنید.

بله! این نتیجه دقیقاً همان چیزی است که شما به دنبال آن هستید.
بنابراین بهجای «بازگشت» به صفحه نتایج، 5 دقیقه صرف مطالعه مطلب ذکرشده (فیزیوتراپی) در این صفحه را میکنید. چون مطلبی را میخواستید پیدا کردید، نتایج جستجو را دوباره مشاهده نکردید.
این بازگشت به صفحه نتایج و کلیک بر صفحات مختلف «پوگو استیکینگ» نامیده میشود و سیگنالی است که رنکبرین به آن توجه زیادی میکند.
اگر گوگل متوجه شود که کاربران بهسرعت صفحهای را ترک میکنند تا روی صفحه دیگری کلیک کنند، این پیام قوی را به گوگل ارسال میکند که «آن صفحه محتوای ضعیفی دارد!»

و اگر گوگل متوجه شود که بسیاری از کاربران دیگر برای یک نتیجه خاص پوگو استیکینگ نمیکنند، آن صفحه را تقویت میکند تا پیدا کردن آن آسانتر شود.

تأثیر آن بر سئو
الگوریتم رنکبرین، فاکتور رتبهبندی مهمی برای گوگل است و میتواند از دو طریق بر جایگاه وبسایت در سرپ تأثیر بگذارد:
- رنکبرین میتواند به گوگل کمک کند تا هدف جستجوهای کاربران را بهتر درک کند و وبسایتها را بر اساس آن رتبهبندی کند. این بدان دلیل است که رنک برین میتواند از عبارات جستجویی که کاربران در گوگل تایپ میکنند و نتایجی که روی آنها کلیک میکنند، چیزهای مختلفی یاد بگیرد. درنتیجه، آپدیت رنکبرین به این معنی است که وبسایت و تکنیکهای سئوی شما باید با اهداف جستجوی کاربر و نه صرفاً عبارات جستجوی تکی همسو شوند.
- رنکبرین میتواند به بهبود کیفیت کلی نتایج جستجوی گوگل کمک کند. این الگوریتم میتواند وبسایتها و صفحات با کیفیت پایین را از نتایج جستجوی گوگل فیلتر کند. درنتیجه، میتوان مطمئن شد که نتایج جستجوی گوگل با کیفیت بالا و مرتبط با عبارت جستجوی کاربر هستند.
بزرگترین تصور اشتباه درباره آپدیت رنکبرین این است که فقط بر نحوه بررسی کلمات کلیدی طولانی توسط گوگل تأثیر میگذارد. درحالیکه نهتنها آنها را، بلکه همه عبارات جستجو را تحت تأثیر قرار میدهد.
الگوریتم رنکبرین میتواند عبارات جستجو را بهتر از مرغ مگسخوار بخواند و درک کند. گوگل از زمان انتشار آپدیت آن، با جریمههای خود تهاجمیتر شده است و سایتهایی را که برای موبایلها بهینهسازی نشدهاند، جریمه میکند.
بهروزرسانی رنکبرین، الگوریتم گوگل را کارآمدتر و دقیقتر میکند و نتایج مرتبطتری را به کاربران نشان میدهد. ازآنجاییکه جستجو ازطریق موبایل افزایش یافته است، گوگل از مدیران وب انتظار دارد که وبسایت خود را سازگار با موبایل طراحی کنند.
چگونه سایت خود را برای RankBrain بهینهسازی کنیم؟
شما نمیتوانید مستقیماً برای رنکبرین بهینهسازی کنید، اما میتوانید محتوای خود را بهتر بهینه کنید تا نحوه مشاهده وبسایت شما توسط این الگوریتم را بهبود بخشید.
رنک برین بر رتبهبندی سایتهایی متمرکز است که بیشترین مطابقت را با عبارات جستجوی کاربران دارند. بنابراین وظیفه شما این است که محتوایی تولید کنید که بتواند با آن نیازهای خاص مطابقت داشته باشد.
در ادامه به راهکارهایی اشاره میکنیم که با استفاده از آنها میتوانید سایت خود را برای رنکبرین بهتر بهینهسازی کنید:
از زبان طبیعی استفاده کنید.
هنگام تولید محتوا، باید با لحنی طبیعی بنویسید که شاید هنگام صحبت کردن نیز از آن استفاده کنید.
هنگام تولید محتوای خود، آن را با صدای بلند بخوانید. آیا به لحن گفتاری انسان نزدیک است؟ مانند مکالمه است؟
این سبک نوشتن میتواند تفاوت بزرگی در کمک به رنکبرین برای درک محتوای شما ایجاد کند.
از کلمات کلیدی مورد جستجوی کاربران استفاده کنید.
رنکبرین بر کیفیت و ارتباط محتوا تمرکز دارد. آیا این بدان معناست که شما نیازی به وارد کردن کلمات کلیدی در محتوای خود ندارید؟
خیر، گنجاندن کلمات کلیدیای که کاربران آنها را جستجو میکنند، به رتبهگیری محتوای شما برای آنها و سایر کلمات کلیدی مرتبط کمک میکند. به موارد ذیل برای استفاده هوشمندانه از کلمات کلیدی توجه کنید:
- مرحله 1: کلمات کلیدیای را انتخاب کنید که حجم جستجوی متوسط به بالا دارند.
- مرحله 2: مطمئن شوید که از یک کلمه کلیدی تکی در یک زمان خاص استفاده میکنید.
- مرحله 3: صفحه خود را پیرامون آن کلمه بهینه کنید.
- مرحله 4: فراموش نکنید که از سایر اصطلاحات مرتبط در محتوای خود استفاده کنید.
عالی شد! اکنون محتوای شما برای کلمه کلیدی انتخابی و سایر عبارات مرتبط رتبه میگیرد. (البته به شرطی که مطالب شما مفید باشند!)
به هدف جستجوی کاربر توجه کنید.
این مورد بسیار مهم است. کلمه کلیدیای را که میخواهید در نتایج جستجو رتبه بگیرد، تایپ کرده و صفحات با رتبه برتر را مرور کنید.
این صفحات رتبه بالایی دارند؛ زیرا گوگل بر اساس تعامل با نتایج، میداند که این نوع محتوایی است که جستجوگر به دنبال آن است.
ارتباط محتوا با موضوعات دیگر را افزایش دهید.
هنگامی که هدف کلمه کلیدی را مشخص کردید، باید محتوا تولید کرده و آن را برای مطابقت با آن هدف بهینهسازی کنید.
هر صفحه را بیشتر بهعنوان یک «موضوع» در نظر بگیرید تا فقط یک کلمه کلیدی و تا حد امکان آن را بسط دهید.
شاید قبلاً چندین پست در مورد یک موضوع نوشته باشید تا بتوانید هر کدام را برای یک کلمه کلیدی خاص بهینه کنید. اما اکنون هدف این است که آن پستها را در یک پست ترکیب کنید و برای کلمات و عبارات کلیدی متعدد رتبه بگیرید.
وقتی پستی ایجاد میکنید که تمام تغییرات احتمالی یک موضوع را پوشش میدهد، درنهایت برای کلمات کلیدی بیشتری رتبه میگیرید. این امر به معتبرتر شدن صفحه نیز کمک میکند.
تصویر زیر، نمونهای از وبسایتی را نشان میدهد که دارای هزاران کلمه کلیدیای است که برای دو صفحه برتر خود رتبه میگیرند:

چگونه میتوانید پستهایی ایجاد کنید که هزاران کلمه کلیدی دارند؟
موضوع خود را بسط دهید. بهعنوان مثال، اگر موضوع اصلی شما «نحوه آموزش دستشویی به تولهسگ» است، باید محتوایی تولید کنید که به تمام جنبههای آموزش تولهسگها مربوط میشود. این محتوا ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- آموزش تولهسگ چقدر طول میکشد؟
- با چه سرعتی میتوانید به تولهسگ آموزش دهید؟
- از چه سنی میتوانید آموزش تولهسگ را شروع کنید؟
- چگونه دستشویی کردن را به یک تولهسگ 5ماهه آموزش دهید؟ (آن را بر اساس سن تقسیم کنید)
- سادهترین راه برای آموزش تولهسگ
این تنوع اصطلاحات و عبارات، محتوایی قوی ایجاد میکند که به تمام مسائل مربوط به آموزش دستشویی تولهسگ میپردازد. این امر بهنوبه خود به رنکبرین کمک میکند؛ زیرا شما موارد مرتبط با موضوع را اضافه میکنید!
نرخ کلیک (CTR) را بهبود بخشید.
ازآنجاییکه رنکبرین به تعداد کلیک دریافتی شما از نتایج جستجو توجه میکند، نوشتن تگهای عنوان و توضیحات متا بسیار حائز اهمیت است.
عنوان میتواند باعث کاهش یا افزایش رتبه شما شود. اینکه کاربران روی صفحه شما کلیک کنند یا آن را نادیده بگیرند، به هدینگهای شما بستگی دارد. همانطور که میدانید، رنکبرین نرخ کلیک ارگانیک را عامل مهمی در رتبهبندی میداند.
استفاده از اعداد، کروشه، یا پرانتز در عناوین، آنها را متمایز میکند و میتواند راهی مناسب برای افزایش کلیک باشد.
میتوانید از اعداد در هدلاینهای پستهای دیگر نیز استفاده کنید. بهعنوان مثال، «چگونه در 5 دقیقه بخوابیم؟» عنوانی بهمراتب بهتر از «چگونه سریع بخوابیم؟» است.
افزودن اعداد در جاهای مناسب عنوان، موجب کنجکاوی خوانندگان میشود. بنابراین، روی عنوان شما کلیک میکنند.
به یاد داشته باشید، یک پست عالی با عنوان خستهکننده میتواند رتبه شما را پایین بیاورد. یک عنوان قانعکننده با محتوای بیفایده نیز به شما کمکی نمیکند. بنابراین مطمئن شوید که هر دو مورد را در نظر گرفتهاید.
به کیفیت، بیشتر از کمیت اهمیت دهید.
باید دیدگاه خود نسبت به محتوا و استراتژی کلمات کلیدی را تغییر دهید.
دوره پست نوشتن تنها برای یک کلمه کلیدی به سر آمده است. ممکن است قبلاً پست جداگانهای برای عبارات «فروش بیشتر»، «افزایش فروش خود» یا «افزایش درآمد ماهانه» نوشته باشید تا بتوانید برای هر یک از این عبارات بهینهسازی کنید. متأسفانه، این کار دیگر برای رنکبرین مؤثر نیست.
ایجاد یک پست و اضافه کردن محتوای مربوط به عبارت «فروش بیشتر» باید به RankBrain کمک کند تا بفهمد که این پست با سایر آن اصطلاحات مرتبط است.
بهعنوان مثال، در تصاویر زیر میتوانید نتایج جستجوی «فروش بیشتر» و «افزایش فروش خود» را مشاهده کنید. متوجه خواهید شد که نتایج برای این دو عبارات چقدر نزدیک به هم هستند که قبل از رنکبرین اینگونه نبودند.


رنکبرین، تولید محتوای طولانیای را که میتواند بر اساس عبارات یا اصطلاحات متعددی بهینه شود، مفیدتر کرده است.
زمان حضور کاربر در صفحه را افزایش دهید.
رنکبرین، سیگنالهای تجربه کاربری را در نظر میگیرد و به صفحاتی که کاربر را بیشتر درگیر میکنند، رتبه بالاتری میدهد. اندازهگیری زمان حضور کاربر در صفحه و اینکه آیا پوگو استیکینگ اتفاق میفتد، دو عاملی هستند که احتمالاً مورد استفاده قرار میگیرند.
برخی از مواردی که برای بهبود سیگنالهای تجربه کاربری باید آنها را در نظر گرفت، عبارتاند از:
- متن را به پاراگرافهای کوچک تقسیم کنید تا خواندن آن آسان باشد.
- از عناوین برای تقسیم محتوا به بخشهای مختلف استفاده کنید.
- یک پاراگراف مقدماتی جذاب بنویسید تا کاربران به خواندن بیشتر علاقهمند شوند.
- از تصاویر و فیلمها استفاده کنید.
- در ابتدای مطالب به سؤالات پاسخ دهید.
- محتوایی ایجاد کنید که بتواند به تمام سؤالاتی که کاربر ممکن است درمورد موضوع داشته باشد، پاسخ دهد.
به همین دلیل وقت گذاشتن برای تولید محتوای عالی بسیار مهم است و باعث میشود کاربران در صفحه بمانند. هرچه بیشتر کاربران در وبسایت شما بمانند، سیگنالهای بهتری به رنکبرین ارسال میکنند.
محتوای قدیمی را بهبود دهید.
اگر وبسایت شما برای مدتی فعال بوده است، شاید محتوای قدیمیای داشته باشید که قبل از این الگوریتم بهینه شده است.
علاوه بر این، شاید چندین پست مرتبط با موضوع داشته باشید که اکنون بهتر است بهعنوان یک پست طولانی ارائه شوند.
اگر اینطور است، ببینید کدام پست دارای بیشترین ترافیک، بکلینک و رتبه است و آن را پست اصلی خود قرار دهید. سپس محتوای پستهای دیگر را با آن ادغام کنید و از آن پستها برای پست جدید خود که رنکبرین آن بهینه شده است، استفاده کنید.
این فرصتی عالی برای کسب رتبه بالا است!
برای رنکبرین گوگل بهینهسازی کنید و ترافیک به دست آورید
شما نمیتوانید رنکبرین را گول بزنید. این الگوریتم درمورد درک هدف جستجوی کاربر و تولید محتوای مفید برای آنها است. تکرار تصادفی کلمات کلیدی به شما کمکی نمیکند.
کسب رتبه بالا با این الگوریتم، با بهبود و بهینهسازی محتوای خود امکانپذیر است. هرچه کاربران بیشتری محتوای شما را دوست داشته باشند، شانس شما برای کسب رتبه بالا بیشتر است. بنابراین، خوانندگان خود را راضی کرده و برگ برنده را از آن خود کنید!

سوالات متداول
گر اینطور است، ببینید کدام پست دارای بیشترین ترافیک، بکلینک
اگر اینطور است، ببینید کدام پست دارای بیشترین ترافیک، بکلینک و رتبه است و آن را پست اصلی خود قرار دهید. سپس محتوای پستهای دیگر را با آن ادغام کنید و از آن پستها برای پست جدید خود که رنکبرین آن بهینه شده است، استفاده کنید.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
تعداد رای ها:
0
با تشکر از شما برای امتیاز دادن به این پست!
فرارنک
تیم فنی و آموزشی هی سئو با بیش از ۱۲ سال تجربه تمام دانش خود را به صورت صادقانه با شما عزیزان به اشتراک می گذارد.